Арина Сабаленка е новата шампионка в Жухай!

от в 11:25 на 27.10.2019
В


Арина Сабаленка е новата шампионка на WTA Elite Trophy! След като безпроблемно надделя над първата поставена в турнира - Кики Бертенс, Сабаленка спечели втора титла за годината. Благодарение на стабилната си игра представителката на Беларус отстъпи едва шест гейма на своята опонентка, налагайки се с 6:4 6:2.



Във вчерашния полуфинал Бертенс измъкна трудна победа срещу местната тенисистка Сайсай Женг, като това оказа влияние върху физическото състояние на нидерландката - тя беше доста по-изтощена. Това, заедно с добрата игра на Сабаленка, сложи край на надежите на световната номер десет за титла в азиатския град.

Интересно е, че и двете финалистки директно след края на надпреварата в Жухай се отправиха към друг китайски турнир, а имено WTA финалите. Там те ще вземат участие не на сингъл, ами на двойки. Сабаленка, ще се включи в тандем с белгийката Елизе Мертенс, с която са поставени под номер едно, поради невероятните си успехи през годинат, а Бертенс от своя страна ще бъде резерва.



В днешния двубой Сабаленка изцяло задаваше темпото на игра. 21-годишната тенисистка се възползваше добре от нестабилността на своята опонентка и благодарение на общо трите си брейка, Арина затвори мача след едва час и 16 минути на корта. Така беларуската ще завърши сезона под номер 11, намирайки се на около 800 точки от 10-та - Серина Уилямс.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Арина Сабаленка е новата шампионка в Жухай! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook