Арина Сабаленка наложи волята си над Барти и e новата шампионка в Мадрид!

от в 19:58 на 08.05.2021
Мирела Николова

Арина Сабаленка е новата кралица в Мадрид! Това стана факт след трисетов успех над световната №1 Ашли Барти. Родената в Беларус тенисистка триумфира на Мастърса в испанската столица с 6:0 3:6 6:4, като така успя да вземе реванш за поражението си от Барти отпреди две седмици на финала на турнира в Щутгарт. С победата си днес Сабаленка ще прибави към актива си 990 точки и така ще се изкачи до четвъртата позиция в световната ранглиста в понеделник.

Първият сет се разви изцяло под контрола на беларускинята, която постигна страхотна успеваемост на начален удар и благодарение на мощните си и пласирани в близост до линиите удари разстройваше играта на опонентката си. Също така Сабаленка превъзхождаше световната №1 във всеки един аспект и демонстрирайки невероятна вариативност, след само 23 прекарани минути на корта Арина осъществи 3 пробива и се доближи на крачка от трофея.

Втората част стартира обещаващо за топ поставената, която се възползва от моментния спад в представянето на съперничката си и реализира пробив още в дебютния гейм на Сабаленка. Представителката на Беларус успя да направи рибрейк, но Барти реагира мигновено и отново си върна лидерството в резултата - 3:2. Последваха рутинни подавания за Ашли, която, подпомогната от зачестилите неточности от ракетата на своята опонентка, затвори втория сет в своя полза още на ретур. 

Двете тенисистки сякаш бяха оставили най-доброто за накрая, тъй като в решителната трета част те предложиха на зрителите редица интригуващи разигравания, изпълнени с технични изпълнения. Възможностите за пробив през по-голямата част от времето отсъстваха, като изключение прави само четвъртият гейм, когато водачката в ранглистата достигна до 2 брейкбола, но не материализира нито един от тях. При 4:4 Барти рязко понижи нивото си, което откри пред Сабаленка 3 поредни скрити мачбола. Беларускинята не се поколеба и решителният пробив стана факт още след първата от тях. Последва безметежен сервис гейм за Арина, която не след дълго ликуваше с най-голямата титла в кариерата си!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Арина Сабаленка наложи волята си над Барти и e новата шампионка в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ашли барти | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook