Арина Сабаленка откри участието си на Ролан Гарос с убедителна победа

от в 19:13 на 30.05.2021
Мирела Николова

Световната №4 Арина Сабаленка откри успешно кампанията си на тазгодишното Открито първенство на Франция с убедителен успех в последователни сетове над намиращата се в чудесна форма Ана Конюх, затваряйки двубоя след 6:4 6:3. В спор за място в третия кръг беларускинята ще се изправи срещу Диян Пари или Александра Саснович. 

Срещата не стартира по най-добрия начин за Сабаленка, която инкасира пробив още в дебютното си подаване. Поредица от мощни удари на четвъртата в света ѝ помогнаха да възвърне паритета за 2:2, който обаче не се задържа дълго, тъй като още в следващия гейм Арина отново се оказа догонваща с брейк. Конюх съумя да затвърди аванса си и да поведе с 4:2, но тогава последва пълна мобилизация на фаворитката в двубоя, която влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, и така се поздрави с успеха в откриващия сет. 

Втората част също бе белязана от множество проблеми на сервис - двете състезателки си размениха общо 5 пробива в хода на сета, но в крайна сметка Сабаленка бе тази, която се оказа по-стабилната във важните моменти, и благодарение на солидните си удари от дъното на корта се откъсна напред с 5:2, а не след дълго успя и да подпечата билета си за следващия етап на надпреварата.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Арина Сабаленка откри участието си на Ролан Гарос с убедителна победа Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook