Аржентина ликува: Дел Потро отново победи Надал в полуфиналите на US Open

от в 01:24 на 08.09.2018
Георги Христов

За втори път в кариерата си Хуан Мартин дел Потро достигна до финала на Откритото първенство на САЩ. Аржентинецът детронира действащия шампион Рафаел Надал след 7:6(3), 6:2 и отказване на Матадора заради травма в коляното на десния крак. В кариерата на испанеца това е девети случай, когато се отказва в хода на даден мач и трети път в турнир от Големия шлем.

През 2009 година Дел Потро спечели в Ню Йорк, след като в полуфиналите отново победи Рафа. "В края това не беше тенис мач. Просто стоях там. Мразя да се отказвам, но да остана на корта още един сет, беше твърде много," заяви Надал.

В спора за трофея Хуан ще играе срещу Новак Джокович или Кей Нишикори.

С достигането си до финала Дел Потро си гарантира оставане на рекордното за него трето място  в световната ранглиста. Независимо от поражението Рафа ще остане лидер в подреждането пред Роджър Федерер.

Това е десета победа в кариерата на Дел Потро над тенисист под №1 в ранглистата. Всичките му победи над Надал пък са на твърди кортове.

"Тъжен съм заради това, което се случи с него. Не ми харесва да страда така. Надал е най-великият боец. Не съм искал да печеля така - желая му всичко най-добро. Ще опитам да се насладя на още един ден тук на US Open. Атмосферата е невероятна. През 2009 година бях дете. Сега съм много щастлив също от успеха," заяви двуметровият аржентинец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аржентина ликува: Дел Потро отново победи Надал в полуфиналите на US Open Георги Христов
Теми:  
us open | открито първенство на сащ | рафаел надал | тенис | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook