Аржентинска афера: Кория отстрани защитаващия шампион и ще спори с Баез за трофея в Кордоба!

от в 00:18 на 12.02.2023
Мартин Петков

Надпреварата в Кордоба от категория АТР 250 за пореден сезон даде начало на поредицата от турнири в Южна Америка, като в ролята на защитаващ шампион беше Алберт Рамос-Виньолас. Испанецът стартира с две трудни победи пътя си в тазгодишното издание на състезанието, за да намери място в полуфиналната фаза, където обаче през днешния ден капитулира пред умората и домакинският представител Федерико Кория се възползва от това обстоятелство, за да детронира шампиона, поздравявайки се с победата, след близо два часа и половина на корта - 6:4 7:6(2).

Световният номер 67 пое инициативата още от самото начало на двубоя, като беше определящата сила на корта и след като оползотвори общо 11-ия си брейкбол, който в случая представляваше сетбол, то той направи първата крачка към място на финала. Впоследствие втората част беше напълно равностойна, като 34-годишният ибериец неколкократно разполагаше с аванс от пробив, ала Кория нито за миг не допусна да стигне до възстановяване на равенството и след като спаси два сетбола пред противника, сложи точка на спора в сблъсъка в безупречно изигран, от негова страна, тайбрек.

Във втория сблъсък, целящ да определи кой ще спори за отличието в аржентинския град, на корта излязоха сензацията на турнира в лицето на световния номер 138 Уго Делиен и младата надежда на домакините Себастиан Баез, който се включи в надпреварата в серия от 17 поражения в последните си 18 срещи. Двубоят до голяма степен протече на ракетата на местния любимец, след като той неизменно се намираше във водещата позиция на корта и доведе събитията до мечтан завършек за зрителите по трибуните, надделявайки с 6:4 6:4, с което оформи аржентински финал срещу сънародника си Федерико Кория.

Мачът започна мечтано за световния номер 47, който още в дебютния гейм излезе напред с пробив, ала постепенно авансът му беше заличен от страна на боливиеца, преди Баез да направи решителна стъпка в правилната посока и след нов брейк записа откриващия сет на сметката си. Втората част представляваше същинско копие на видяното в първата, след като аржентинецът отново отмъкна противниковия сервис, за да предаде своя впоследствие, но волята му за успех и подкрепата на публиката бяха от ключово значение и той триумфира с победата след точно 90 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аржентинска афера: Кория отстрани защитаващия шампион и ще спори с Баез за трофея в Кордоба! Мартин Петков
Теми:  
atp | алберт рамос-виньолас | кордоба | себастиан баез | уго делиен | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook