Аржентинска хегемония: Шварцман и Кория са четвъртфиналисти в Рио!

от в 07:57 на 17.02.2022
Мартин Петков

Диего Шварцман, който преди дни загуби финала на турнира в родния си град Буенос Айрес, имаше тежката задача да забрави случилото се, преди днешната му среща на надпреварата в Рио. Аржентинецът е бивш шампион в карнавалния град, след като през 2018г. вдигна трофея, печелейки безапелационно турнира.

Третият поставен в схемата излезе в последен мач за деня, като негов съперник бе непретенциозния испанец Педро Мартинес. Шварцман изчакваше грешки от страна на своя противник, като често пъти сменяше стратегията си и излизаше в близост до мрежата, за да завърши разиграването. Световният номер 14 даде всичко от себе си още в самото начало, когато в опит за ранен пробив неспирно затрудняваше подаването на съперника си, което се оказа ключово и Ел Пеке се поздрави с брейк аванс след 25-минутен гейм. Случилото се окрили 170-сантиметровия тенисист и същевременно подейства крайно негативно на Мартинес, който така и не успя да се завърне в двубоя. Шварцман необезпокояван трупаше точки на сметката си, за да стигне до разгромен успех след 6:1 6:1 на старта в Рио.

Днешният ден на надпреварата в Бразилия ни предостави изключителни мачове, част от които беше двубоят между Фернандо Вердаско и Федерико Кория. Испанският ветеран несъмнено е далеч от славните си дни, ала дори и на преклонна за спорта възраст бившият номер 7 изглежда все така жаден за победи. По време на срещата имахме възможността да се насладим на висококачествен тенис, примесен с изключителни отигравания. Главен фактор за загубата на Нандо за пореден път бе физическото състояние, след като носителят на седем титли от Тура просто нямаше възможността да се противопоставя на близо десетилетие по-младия си колега. Кория в крайна сметка се поздрави с успеха след 7:6(2) 4:6 6:4, дошъл за 3 часа и 3 минути на корта.

Още в началните минути на срещата двамата показваха равностоен тенис, след като видяхме размяна на пробиви. Аржентинецът на няколко пъти разполагаше с шансове за нов брейк, но ветеранът ги отразяваше с любимия си форхенд. Испанецът на свой ред беше изключително близо до пробив, но не съумя да го реализира и се стигна до закономерен тайбрек. Дългият гейм се оказа изпълнен с неточности на бившия полуфиналист от Шлема, което позволи на Кория да открадне сета.

Втората част ни предостави идентично начало, след като световният номер 63 взе пробив аванс, поставил го в печеливша позиция за успех в двубоя, ала рибрейк на левичаря върна интригата. Силите се изравниха, интензитетът спадна, докато не се стигна до десетия гейм, когато Кория сервираше за оставането си в частта, допусна лековати грешки и Вердаско моментално се възползва, за да възцари пълен паритет на корта.

Третата част имаше аналогично начало с предходните две, подобни на които Кория пръв реализира пробив, но рибрейк на испанеца не му позволи да се откъсне напред в резултата. Деветият гейм се оказа пагубен за Нандо, след като повлиян от натрупалата се умора допусна няколко грешки, с които позволи на аржентинския му колега да сервира за спечелване на срещата. Кория на свой ред инкасира последователни брейкболи, но запази самообладание, за да излезе от трудната ситуация и с първия си мачбол сложи край на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аржентинска хегемония: Шварцман и Кория са четвъртфиналисти в Рио! Мартин Петков
Теми:  
atp | диего шварцман | педро мартинес | рио | федерико кория | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook