"Ас с кауза": Хуркач ще дарява средства за своите пострадали сънародници до края на сезона

от в 19:30 на 24.09.2024
Елеонора Александрова

Първата ракета на Полша при мъжете, Хуберт Хуркач, обяви, че ще отделя 100 долара за всеки ас, който направи до края на годината, а поводът за това негово решение са наводненията, които се случват в родината му през последните 10 дни.

Бедствието, което се превърна в основна тема в световните медии, е едно от най-тежките в модерната историята на централноевропейската държава. За по-малко от 2 седмици е имало наводнения също така в Чехия и Румъния, а впоследствие същото се случи в Полша, където щетите се оказаха най-сериозни - 24 загинали, разрушени мостове, потънали автомобили, градове, пълни с кал и отломки. Стойността за възстановяването на всички тези разрухи е цели 5 милиарда евро.

По този повод световният номер 8, който е добре познат, като един от тенисистите с най-добър начален удар в ATP тура, реши да помогне, възползвайки се от ролята си на един от най-популярните и добре печелещи хора в Полша.

"От днес до края на сезона, ще дарявам по 100 евро за всяко ас, който направя, за да помогна на пострадалите от опустошителните наводнения в Полша. За мен спортът не е само състезание, но и платформа, в която трябва да имаш въздействие върху обществото." - завърши един от големите посланици на Полша пред света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ас с кауза": Хуркач ще дарява средства за своите пострадали сънародници до края на сезона Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook