Ашли Барти бе близо до поражение от световната №149, но се пребори за крайния успех

от в 23:07 на 25.03.2021
Мирела Николова

Световната номер 1 Ашли Барти беше само на точка от сензационна елиминация още в първия си мач на турнира от категория WTA 1000 в Маями, но показа истинска воля за победа и оцеля в двубой, продължил 2 часа и половина. Австралийката се наложи над наглед непретенциозна съперничка в лицето на Кристина Кучова с 6:3 4:6 7:5, за да си осигури сблъсък в следващата фаза с друга бивша шампионка на Ролан Гарос - Йелена Остапенко.

Срещата започна неубедително за Барти, която пропусна изобилие от брейкболи в първия сервис гейм на съперничката си и още в ответното си подаване инкасира пробив на 0. Точно тогава обаче водачката в световната класация показа класата си и направи необходимите подобрения в играта си, за да реализира моментален рибрейк, последван от още един пробив, който се оказа и решаващ за изхода на сета.

Подледваха силни минути за словачката, която играеше повече от вдъхновено и бе пределно мотивирана да хвърли бомбата на турнира. Настъпателната й игра и честите й офанзиви рушаха ритъма на Барти и грешките от ракетата й се сипеха една след друга. Това доведе до неочакван развой на събитията в полза на аутсайдерката в мача, която се добра само на гейм от победата - 5:2.

Оттук нататък обаче австралийката заигра на едно съвсем различно ниво, демонстрирайки своя характерен стил на игра, включващ миксиране на ударите и минимално количество пропуски. Именно това постави началото на невероятната серия от 5 поредни спечелени гейма, които я изведоха и до крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти бе близо до поражение от световната №149, но се пребори за крайния успех Мирела Николова
Теми:  
wta | ашли барти | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook