Ашли Барти надделя над млада надежда и се поздрави със седма поредна победа!

от в 20:49 на 02.09.2021
Мирела Николова

Световната №1 Ашли Барти продължава да няма загубен сет в последните си седем срещи, като днес нейна жертва стана 18-годишната Клара Таусон. Австралийката бе безкомпромисна в откриващата част и макар да показа известни колебания във втория сет, успя да затвори двубоя в своя полза след 6:1 7:5. В битка за място на осминафиналите топ поставената ще срещне победителката от мача между Шелби Роджърс и Сорана Кърстя.

Двубоят стартира с маратонски сервис гейм за датчанката, продължил близо 15 минути. В крайна сметка победителка от него излезе Барти, която успя да пречупи съперничката си и да реализира десетата си възможност за брейк. Поела контрола върху събитията на корта, световната №1 набра скорост и съвсем скоро излезе напред с аванс от 5:0, който ѝ гарантира успеха в сета.

Във втората част Ашли далеч не бе толкова убедителна, тъй като на два пъти допусна връщане на пробива. Първият от тях дойде още в откриващото подаване на Таусон, която моментално да реализира рибрейк, но впоследствие сервисът ѝ отново се пропука и Барти си осигури преднина от 4:3. Австралийката дори достигна до мачбол в деветия гейм, ала тийнейджърката съумя да го отрази, след което се възползва от напрежението, обхванало опонентката ѝ, и осъществи пробив, с който се върна в битката - 5:5. Щастието ѝ обаче не трая дълго, защото първата поставена веднага се мобилизира, за да нанесе брейк, предопределил изхода на срещата в полза на Барти.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти надделя над млада надежда и се поздрави със седма поредна победа! Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | ашли барти | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook