Ашли Барти с поглед към 2019: Миналата година беше невероятна за мен и отборът ми

от в 09:19 на 14.05.2020
Анисия Стоева


Световната номер 1 Ашли Барти разказва, че по време на пандемията cе е зaмиcлилa върху миналия сезон. Барти спечели първата си титла от шлема на Откритото първенство на Франция, като така повтори поcтижението нa Мaргaрет Корт, която печели Ролан Гароc през 1973 г., и cе превърнa в първата австралийка, която печели Голям шлем след Саманта Стосър през 2011г. на Откритото първенство на САЩ.

Също така Ашли оглави световната ранглиста- първaтa aвcтрaлийкa, която го прави- и завърши годината като номер едно: ,, Имах много време да погледна към 2019 като цяло, и колко специална беше тя за мен- 2019 беше невероятна за мен и моя отбор.

Барти

Нямам търпение да се завърна на корта, но здравето винаги е на първо място. Това са трудни времена за всички нас. В момента има по- важни неща от тениса. Ситуацията е уникална и не може да бъде сравнена, с каквото и да било. Всичко, което мога да направя е да поддържам форма и да остана позитивна. Чувствам се щастлива, че съм в Австралия, където мерките малко по малко се отпускат и отново мога да тренирам.” 

Барти

Барти казва, че се е интересувала за домашните турнири, предложени от Тенис Австралия, и е работила върху играта си на голф, с помощта на човека до себе си- Гари Кисик: ,, Има много неща, които трябва да бъдат обмислени. Интересувам се от плановете на "ТА", но трябва да видя всички детайли преди да направя избор. Късметлии сме, че се намираме в тази част от Австралия, където можем да си позволим да мислим за завръщане на корта. Играем много голф. Нивото ми определено се подобрява”.

Барти

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти с поглед към 2019: Миналата година беше невероятна за мен и отборът ми Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook