Ашли Барти спря набиращата скорост Мария Шарапова и си осигури реванш с Квитова

от в 07:00 на 20.01.2019
В
Ашли Барти спря набиращата скорост Мария Шарапова. Рускинята имаше за задача да надделее освен над почти перфектно играещата 15тата в света, то и над цялата публика на корта, която седеше плътно зад австралийската тенисистка, но големият брой двойни грешки и тежките условия за игра попречиха на Мария и я спряха на 1/8 финалите.

Първият сет Шарапова взе с пет точки повече от своята противничка, но можем да кажем, че това бяха повечето от важните точки. До 4:4 двете не успяха да се пробият, като Барти само при 3:3 срещна трудности, когато спаси и точка за брейк. В отговор на това Мария взе близо девет минутно подаване, където също спаси възможности за брейк. В крайна сметка се стигна до 4:4, а натрупаната инерция на Шарапова допринесе за това тя да вземе подаването на противничката си, като с гейм на нула, си гарантира и първия сет.

Втората част започна както и първата, без пробиви и със два сравнително лесни геймове и за двете. А за Мария вземането на този гейм бе и последното положително нещо в този сет, защото последваха пет гейма, които отидоха в сметката на Барти. На почивката между отделните части Шарапова отсъства цели десет минути от корта, а като се върна бе посрещната с бурни освирквания.

Все пак решаващият сет започна и то както и вторият приключи - с нови 4 поредни гейма за Ашли, като така тска тя записа и общо 9 поредни. Австралийката беше и изключително близко до 10тия, като имаше и две възможности за брейк, но все пак Мария се справи и така  направи резултата 4:1. Шарапова взе и следващите два гейма, като пробивът бе реализиран значително по-лесно, а при 4:2 и дюс видяхме една от най-вълнуващите точки в мача досега, в което Шарапова покри невероятно половината си, а накрая премина в офанзива и завъеши с форгенд в движение. Сега вече с едва един пробив аванс австралийката не можеше да си позволи повече грешки.

Следващият гейм започна кошмарно за нея и с две непредизвикани грешки тя даде аванс от 0:30, а нова такава направи резултата 15:40. Все пак австралийката успя да стигне до дюс, а там с ас и печеливш удар от сервис успя да се спаси и взе този толкова важен гейм. Рускинята отговори с бързо подаване и така се стигна и до момента, в който Ашли трябваше да сервира и за мача. Тя се справи от четвъртия опит, след като въпреки че водеше 40:15 не се справи веднага със задачата, а впоследствие се стигна и до още два дюса. В крайна сметка Барти надделя и зарадва препълнения домашен корт.

Тя ще се изправи срещу категорично победилата по-рано Петра Квитова, като това ще е и повторение на финала от Сидни преди няколко дни, където чехкинята надделя след 3 сетова битка.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти спря набиращата скорост Мария Шарапова и си осигури реванш с Квитова В

Коментари





Следвайте ни в Facebook