Атаките към турнира в Мадрид не спират: Джокович се присъедини към Зверев и Циципас

от в 13:59 на 11.05.2022
Мирела Николова

В неделя приключи тазгодишното издание на Мастърса в Мадрид, но той продължава да бъде една от главните теми в тенис света през последните дни, след като Александър Зверев се оплака от изготвянето на програмата в испанската столица, което посочи като основна причина за неравностойния финал срещу Карлос Алкарас. Германецът сподели, че два поредни дни си е легнал след 4 часа сутринта заради завършилите след полунощ местно време двубои, а това, от своя страна, е довело до невъзможността му да се противопостави на 19-годишния домакински представител на финала.

Стефанос Циципас бе първият, който подкрепи германския си колега, а през вчерашния ден Новак Джокович също застана зад световния №3, заявявайки как АТР трябва да предприеме мерки подобни неща да не се случват.

"Не може полуфиналният ти сблъсък да завърши в 1 часа след полунощ и на другия ден да играеш финал. Разбирам, че искат да продадат повече билети, насрочвайки вечерна сесия за събота, но това може да създаде проблеми. Организаторите трябва да разговарят със състезателите, преди да вземат подобни решения. Когато бях президент на Съвета на играчите на АТР преди няколко години, опитах да разреша този казус. Въпреки това нищо не се промени", коментира 20-кратният шампион от Шлема по време на пресконференцията си след успеха над Аслан Карацев на старта в Рим.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Атаките към турнира в Мадрид не спират: Джокович се присъедини към Зверев и Циципас Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook