Атланта: Нори с първо поражение от месец насам, Накашима с нова убедителна победа

от в 09:59 на 31.07.2021
Диана Андреева

Камерън Нори спечели трофея в Лос Кабос през миналата седмица и стратира участието си в Мексико много уверено. Представителят на Великобритания отстрани Ник Кирьос в първия си мач, но вчера не успя да спечели нито сет срещу младата надежда на Финландия Емил Русуувуори. Световният номер 78 се нуждаеше от точно 91 минути, за да се справи със своя съпреник след 7:6(1) 6:3. За Камерън Нори това е първа загуба от три месеца насам, която допуска срещу играч извън топ 10, а за последен път той бе надигран от състезател, класиран извън първите 50 преди от януари насам. 

През първия сет двамата играеха много стабилно на собствен сервис и не позволиха да се стигне до нито един пробив. Русуувуори обаче изцяло доминираше на корта по време на тайбрека и усря да изпрати откриващата част на сметката си, излизайки напред в общия резултат. След почивката младокът продължи да контролира темпото в разиграванията. Той си осигури солиден аванс от 3:0 и макар и да срещна известни колебания, се класира за своя втори финал на ниво ATP в кариерата си. 

В спор за място на финала Русуувуори ще срещне Брандън Накашима, който само преди една седмица направи своя голям пробив в ATP Тура и достигна до заключителния мач на надпреварата в Лос Кабос. Тази вечер Накашима надигра за втори път в кариерата си Джордан Томпсън. За разлика от миналия път, сега американецът не загуби нито един сет и се поздрави с крайната победа след 7:6(5) 7:5. С този си успех младокът си гарантира дебют сред първите 100, а в даден сценарии може да достигне и доста по-напред в подреждането. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Атланта: Нори с първо поражение от месец насам, Накашима с нова убедителна победа Диана Андреева
Теми:  
брандън накашина | емил руусувуори | камерън нори | тенис турнир в атланта

Коментари





Следвайте ни в Facebook