Атлетизъм от друга планета: Григор сътвори лоба на годината на сбогуване с US Open (видео)

от в 15:39 на 04.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров може да напусна US Open по най-неприятния възможен начин, но не пропусна да остави следата си на "Артър Аш Стейдиъм". Феновете на централния корт бяха свидетели на две изключителни отигравания от ракетата на българина, като отстоянието между тях беше по-малко от десет минути. Първата от тези точки дойде при 5:5 гейма и 0:15 за българина във втория сет, когато Димитров влезе в разиграването с коварен блок ретур, до който Тиафо достигна и съумя да отговори с отлична къса топка.

Впоследствие изглеждаше, че американецът ще завърши с воле в опразнената част от корта, тъй като Григор едва достигна до пуснатия удар на своя съперник, само че световният номер 9 демонстрира феноменален демераж, за да достигне до продължението на местния любимец и в крайна сметка се върна в точката с фамозно изпълнен лоб, след което получи удобна топка на своя форхенд и предизвика грешка от ракетата на "Биг Фо".

Изглежда това предупреждение не беше достатъчно за Тиафо, който отново потърси пътя към мрежата в тайбрека на втория сет и наглед беше направил необоходимото изпълнявайки изключително дълбок ъпроуч към бекхенда на нашия сънародник, но последва неспасяема бекхенд права, при която Димитров насочи топката само с китката и така стигна до напаравата на първия мини брейк в дългия гейм.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Атлетизъм от друга планета: Григор сътвори лоба на годината на сбогуване с US Open (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook