Атман: Имах много възможности срещу Григор и се ядосах; но той беше по-уверен от мен

от в 11:20 на 13.05.2024
Калоян Соколов

Теренс Атмане определено няма да остане сред любимците на българските фенове, имайки предвид неговите бурни реакции и стиснати юмруци, докато Григор Димитров беше видимо контузен. Французинът определено беше усетил шанса си за победа, имайки предвид състоянието на своя съперник, но изглежда напрежението го смаза в най-важните моменти и това лиши световния номер 137 от възможността да достигне до дебютен Мастърс 1/8-финал, а ето и неговият коментар за мача пред L'Equipe:

"Беше добър мач. Това е част от пътя, който трябва да следвам, за да достигна до най-високото ниво. Имах много възможности срещу Григор, но не се възползвах от тях, докато той се справи по-добре при своите шансове и това се оказа от огромно значение. Малката разлика се криеше в това, че аз пропусках често в най-важните моменти, докато той оставаше солиден. Той е по-уверен от мен в подобни моменти и тази подробност е очевидна.

В тайбрека просто не бях себе си и се ядосах, тъй като не правех нещата, които трябва и искам да правя на корта. Минах от 100 процента към 95 процента от възможностите си, а това е непростимо на това ниво. Щастлив съм, че научих този урок. Турнирът в Рим ми помогна да придобия повече увереност при изявите си на клей и е една повратна точка за мен, защото вече няма да имам опасения, че не мога да постигна добри резултати на червени кортове" - завърши 22-годишният левичар.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Атман: Имах много възможности срещу Григор и се ядосах; но той беше по-уверен от мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | рим | теренс атман

Коментари





Следвайте ни в Facebook