Атман: Нямам какво да губя срещу Григор и точно тогава съм най-опасен; очаквам с нетърпение мача

от в 08:09 на 12.05.2024
Калоян Соколов

Теренс Атман беше спечели само един мач досега през сезона на червени кортове, като пристигна в Рим след поредното си ранно отпадане на клей Чаланджър. 193-сантиметровият левичар само преди две седмици загуба с 1:6 0:6 от световния номер 285 Вилиъс Гаубас и логично дори е бил напът да прекрати участията си през годината на своята най-омразна настилка.

Всичко обаче се промени за него през изминалите дни, след като Атман съумя да преодолее квалификациите за Мастърса в Рим и за пръв път в своята кариера достигна до третия кръг на това ниво, възползвайки се от отказването на Лоренцо Музети. Така световният номер 138 си уреди среща с Григор Димитров, а ето какво сподели французинът непосредствено преди сблъсъка му с първата ни ракета:

"Голямото приключение продължава. Не ми се искаше да спечеля по този начин срещ Музети, но останах фоксуриран върху своята игра и се справих наистина много добре, налагайки агресия през цялото време на корта. Това постижение е страхотен източник на гордост за мен. Всъщност през миналата седмица обмислях варианта да прекратя сезона си на клей и да започна някъде директно на твърда настилка или трева. Случилото се е огромна изненада. Помага ми това, че излизам в ролята на аутсайдер и играя без никакво напрежение. Нямам какво да губя срещу Димитров и точно в подбна ситуация съм най-опасен. Нямам търпение за мача ни с него.

Главната промяна идва от новия ми треньор Рубен Рамирес Идалго (бивш номер 50), който вярва страшно много в мен и ме мотивира със страхотни речи. Той подобри менталната част от играта ми, като вече съм далеч по-спокоен и не показвам никакви негативни черти в състоянието си на своя съперник, които той да използва срещу мен.

Не мога да разочаровам Рубен и се чувствам много по-добре на клея, откакто работим заедно, защото това е неговата любима настилка и получавам точните съвети. Истината е, че той все още играе страхотно и аз не печеля всеки път на тренировка, въпреки че играя с 46-годишен човек, който се е отказал преди 6 години. Подобрената концентрация е моята основна нова сила на клея. Към момента тренираме в Аликанте, а истината е, че аз имам нетрадиционен тенис път, защото винаги съм се оправял сам и никога не съм разчитал на помощ от страна на френската тенис федерация" - разкрива Атман в последното си интервю пред L'Equipe.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Атман: Нямам какво да губя срещу Григор и точно тогава съм най-опасен; очаквам с нетърпение мача Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | рим | теранс атман

Коментари





Следвайте ни в Facebook