ATP Adelaidе 2: Чилич се справи с испанец; Хачанов също прогресира напред

от в 11:21 на 12.01.2022
Владислав Риждов

Марин Чилич се класира за нов четвъртфинал на надпреварата в Аделаида, след като по-рано през днешния ден се справи със съпротивата на испанеца Жауме Мунар в последователни сетове - 7:6(6) 6:2.

Двубоят бе открит с бързи подавания от страна на двамата играчи, преди да последва шанс за Чилич да се откъсне в резултата. Хърватинът обаче не материализира трите си брейк точки и равенството продължи да бъде налице до самия края на откриващия сет. В тайбрека дойдоха и оспорваните моменти. Първо Мунар поведе с минибрейк, който моментално бе заличен от световния номер 29. Впоследствие бившият шампион от Шлема направи пълен обрат в точките и си осигури два сетбола при 6:4 в своя полза. Те обаче бяха бързо останаха в историята след добра игра на испанеца. В крайна сметка Чилич съумя да поведе в общия резултат, след като спечели две поредни точки в края.

През втория сет хърватинът узакони по-добрата си игра и бързо пое контрола върху случващото се. Чилич пречупи на два пъти противниковото подаване, като по този начин си изгради комфортен аванс в резултата. До края фаворитът в срещата не срещна особени трудности и безпроблемно затвори срещата в своя полза.

Към топ 8 на надпрварата продължава и финалистът от изминалата седмица - Карен Хачанов. Руснакът спечели дебютната си среща, надделявайки над Джанлука Магер също с 2:0 в отделните части - 7:5 6:3.

Двамата опоненти нямаха трудности да взимат подаванията си в откриващия сет и уверено вървяха към сигурен тайбрек в края. Така както точките за брейк бяха мираж, третия в схемата постави под напрежение италианеца, когато Магер сервираше именно за вкарване на частта в тайбрек. Хачанов обаче бе решен да не усложнява ситуацията и оползотвори втората си възможност за пробив, доближавайки се на крачка от успеха.

Във втория сет равностойното темпо се задържа и двамата показаха стабилна игра, когато заставаха на линията за начален удар. В средата на частта световният №30 пръв си осигури точки за откъсване в резултата. И този път те бяха материализирани от втори опит, а това постави Хачанов в комфортна позиция. До края руският тенисист не срещна отпор и спокойно подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP Adelaidе 2: Чилич се справи с испанец; Хачанов също прогресира напред Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | карен хачанов | марин чилич | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook