ATP Cup: Шварцман взе сет на 0, Аржентина се класира втора в група D

от в 14:19 на 06.02.2021
Тея Кръстева

След като станаха ясни финалистите в отборната надпревара ATP Cup - Италия и Русия, днес се изиграха и срещите между Аржентина и Япония, за да се определи кой заема 2-рото място в груповата фаза на турнира.

В по-ранната среща Гуидо Пея записа първата си победа за годината срещу Йошихито Нишиока с 6:3 7:6(4), като реализира 24 уинъра. С успеха си Пея даде предимство на Аржентина с 1:0 пред Япония.

Вторият мач между Диего Шварцман и Кей Нишикори със сигурност донесе повече драма, тъй като изходът му се реши в 3 сета. Първият отиде в сметката на аржентинеца след 6:1, но втората част Нишикори успя да измъкне в тайбрек 7:6(4). След това обаче Шварцман се активизира и буквално опустоши първата ракета на Япония, като спечели 6 последователни гейма и оформи крайния резултат 6:1 7:6(4) 6:0.

Диего Шварцман е без съмнение един от най-харизматичните играчи в Тура. С победа си той осигури второто място за Аржентина в група D, а след нея благодари на аржентинските фенове по трибуните и заяви, че да играеш на ATP Cup за своята родина е въпрос на чест.

Последната среща на двойки също бе спечелена от аржентинците в тандем Орасио Себайос и Максимо Гонсалес след 6:2 6:2 срещу Тошихиде Мацуи и Бен Маклахлан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP Cup: Шварцман взе сет на 0, Аржентина се класира втора в група D Тея Кръстева
Теми:  
atp cup | диего шварцман

Коментари





Следвайте ни в Facebook