ATP класацията: Джокович увеличава преднината си на върха; Циципас с дебют в топ 4

от в 07:30 на 14.06.2021
Диана Андреева

След две седмими изпълнени с множество емоции, дойде време да бъде обновена мъжката ранглиста. Шампионът на Ролан Гарос 2021 Новак Джокович си осигурява още по-голяма преднина. Макар и в даден момент тронът на Ноле да бе заплашен от Даниил Медведев, сърбинът не позволи да бъде изместен от челната позиция. За сметка на това шампионът от 2020 Рафаел Надал губи 1000 точки и вече се намира доста далече от заемащия втората позиция Медведев. 

Нов личен рекорд за Стефанос Циципас от тази сутрин! Гъркът, който дебютира на финал от Големия шлем през вчерашния ден, измества Доминик Тийм от днес и вече се намира на четвъртата позиция, изоставайки от Надал с по-малко от 700 точки. Диего Шварцман пък напусна топ 10 след като не успя да защити миналогодишното си участие на 1/2-финал и отстъпи на Роберто-Баутиста Агут. 

Каспър Рууд дебютира сред първите 15, а с това измести намиращия се в неприятен момент от своята кариера - Гаел Монфис. Хуберт Хуркач и Кристиан Гарин също се изкачват с няколко позиции, за да могат от днес да заемат съответно 17-то и 19-то място. Яник Синер не успя да повтори постижението си от 2020, когато достигна сред последните четирима и това е причината да спадна до 23-та позиция. 

След края на надпреварата най-високо ранкиране в своята кариера записват редица тенисисти. Сред тях са Аслан Карацев - 24-ти, Дан Еванс - 25-ти, Лоренцо Сонего - 26-ти, както и Алехандро Давидович Фокина, който от днес е номер 35. Сред първите 40 се завръща и Марин Чилич, след като вчера спечели титлата в първия за годината турнир на трева в Щутгарт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP класацията: Джокович увеличава преднината си на върха; Циципас с дебют в топ 4 Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook