ATP класацията: Корда дебютира в топ 50, Чекинато се завръща сред първите 100

от в 07:20 на 31.05.2021
Диана Андреева

С началото на новата седмица идва не само старта на Ролан Гарос, но и е време за обновяване на световната ранглиста. Но именно заради турнира от Големия шлем, който предстоеше, през изминалите седем дни голяма част от елита на мъжкия тенис си взеха почивка, за да могат да се подготвят и да покажат най-добрата си игра в Париж. Проведоха се две ATP 250 надпревари - в Белград и Парма, където света на тениса видя може би началото на една страхотна кариера от страна на Себастиан Корда, който достигна до дебютно заглавие на ниво ATP, както и нов трофей на сметката на Новак Джокович и общо 83-та в Тура за сърбина.
Промени в топ 20 през тази седмица няма, но за сметка на това Алекс де Минор допуска нов спад и вече се намира на 23-тото място, докато Гарин е 22-ри. Заслужено Себастиан Корда дебютира сред първите 50 благодарение на титлата си в Италия, която дойде малко изненадващо, имайки предвид, че той не показа много убедителна игра на клей през сезона. Това е и първа титла за американски тенисист в Европа на червени кортове от 11 години насам, а дали Себи ще пренесе доброто си представяне и на Ролан Гарос предстои да разберем.
Поради продължителното си отсъствие от корта, Ник Кирьос е на ръба на топ 60, но само след няколко седмици предстои да видим "лошото момче на тениса" отново в игра, тъй като той ще се завърне в Тура за предстоящия сезон на трева. Финалистът на Parma Open Марко Чекинато, който се включи в турнира благодарение на уайлдкард, предоставен от организаторите, се завръща сред първите 100, където за последно беше през миналия месец. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP класацията: Корда дебютира в топ 50, Чекинато се завръща сред първите 100 Диана Андреева
Теми:  
atp | ранглиста | себастиан корда | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook