ATP ранглиста: Алиасим измести Синер от топ 10; Заслужено изкачване за Монфис

от в 07:30 на 10.01.2022
Диана Андреева

Началото на ATP сезонът вече настъпи, а през изминалата седмица в игра видяхме част от елита на мъжкия тенис. Емоциите не отсъстваха, а в крайна сметка неделята завърши с трофей за Рафаел Надал, Гаел Монфис, както и отбора на Канада, които надиграха Испания във финалния сблъсък от ATP Cup. Сериозен брой мачове ни предстоят и през идните дни, но нека преди това се запознаем с най-интересните промени в световната ранглиста, които настъпиха с нейното обновяване днес. 

Към момента Новак Джокович е принуден да се справя с проблеми от друго естество, които не се решават на тенис корта, ами в съда, но въпреки това той запазва своето върхово място в подреждането. Промени в челните позиции отсъстват, като сърбинът продължава да бъде следван от Даниил Медведев и Александър Зверев, запълващи топ три. 

Първата промяна е породена от изявите на Феликс Оже-Алиасим, който заедно със своите сънародници от Канада стана шампион на ATP Cup 2022, а това добави достатъчно точки към актива му, че той да измести Яник Синер и Хуберт Хуркач, заемайки деветото мяста в подреждането. За италианския младок спадът е едва до номер 11 и почти сигурно, че в близко бъдеще двукратният шампион от Sofia Open отново ще бъде класиран сред най-добрите 10. 

Роберто Баутиста Агут също показа тенис на високо ниво през изминалите дни и бе основното оръжие на испанския отбор в ATP Cup. Той напълно заслужено се изкачва до номер 17 и застава непосредствено след 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер. Скок в подреждането и за шампиона от Аделаида Гаел Монфис, достигащ до 19-ата позиция. 

Заслужено изкачване в ранглистата за квалификанта Максим Креси, който впечатли света с представянето си на Melbourne Summer Set. Американецът надигра последователно някои от постевените в събитието, сред които и Григор Димитров, преди да премери сили във финалния мач с Рафаел Надал. Макар и без да печели титлата, Креси вече е член на топ 100, като от днес заема 75-ото място, благодарение на скок от 37 позиции.

Официалната ранглиста на ATP можете да намерите на следния линк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Алиасим измести Синер от топ 10; Заслужено изкачване за Монфис Диана Андреева
Теми:  
атп ранглиста | гаел монфис | максим креси | новак джокович | рафаел надал | роберто баутиста агут | феликс оже-алиасим | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook