ATP ранглиста: Без промяна за Григор, Хуркач близо до дебют на Nitto ATP Finals

от в 06:42 на 27.09.2021
Диана Андреева

С настъпването на новата седмица освен началото на Sofia Open, на дневен ред е и обновяването на световната ранглиста. Макар и промени сред челните 10 позиции днес да няма, ставаме свидетели на сериозна доза размествания в по-задните места на класирането. През изминалите дни станахме свидетели на два ATP 250 турнира, както и на едно от най-обичаните демонстративни събития в календара - Laver Cup. 

Първата ракета на България Григор Димитров от своя страна за последно взе участие на US Open 2021, където се оттегли във втори кръг, на което се дължи и отстъпването му до номер 29. През тази седмица Григор ще вземе участие в надпреварата, провеждаща се в Сан Диего, а това може само да му донесе точки за световната ранглиста и да го изпрати отново сред челните места в подреждането. 

Шампионът в Метц Хуберт Хуркач се придвижви с една позиция напред през днешния ден, като вече се намира под номер 12, а с трофея си във Франция Хуби уверено се приближава към дебютиране на Nitto ATP Finals. Другият победител от изминалата седмица - Сун-ву Куон, подобри личния си рекорд и се изкачи с 25 позиции, за да стане 57-а ракета на света. 

Джеймс Дъкуърт не успя да вдигне трофея в Нур-Султан, но за сметка на това се изкачи до 56-ото място в подреждането на ATP. Алекс де Минор пък от своя страна допусна лек спад, доститайки до номер 26, а сега му предстои ново изпитание, защото ще се опита да защити представянето си на Sofia Open 2020, където достигна до четвъртфиналите. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Без промяна за Григор, Хуркач близо до дебют на Nitto ATP Finals Диана Андреева
Теми:  
atp | григор димитров | тенис ранглиста | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook