ATP ранглиста: Димитров с лек скок в подреждането, без промени сред първите 15

от в 06:53 на 04.10.2021
Диана Андреева

Емоциите от Sofia Open 2021 вече са зад гърба ни и е време за новата работна седмица, а с това и обновяването на световната ранглиста. Броени дни ни делят от последното за годината събитие в Америка, а именно Индиън Уелс. Именно преди това немалка част от топ състезателите си взеха почивка от Тура, за да се подготвят максимално добре и на това се дължи липсата на промяна в топ 10 на подреждането.

Все пак в игра видяхме немалка част от най-добрите играчи, като Андрей Рубльов, Каспър Рууд и Диего Шварцман, но със сигурност най-запомнящо бе участието на Григор Димитров в San Diego Open. Българският тенисист бе на крачка от участие в заключителния етап на надпреварата, но бе наидгран в трисетов сблъсък. Все пак наистина качествената игра на първата ни ракета му носи изкачване с една позиция в световната ранглиста и от днес той е номер 28.

Гаел Монфис със сигурност е разочарован от това как се разви финалният двубой на Sofia Open, тъй като отстъпи на Яник Синер в последователни сетове, ала все пак постепенно се завръща към челните позиции на ранглистата. От днес французинът е номер 18, изпреварвайки Райли Опелка и Роберто Баутиста Агут. Синер от своя страна запазва рекордно високото си място, а именно номер 14, но е все по-близо до дебютиране на Nitto ATP Finals.

През тази седмица редица тенисисти имат поводи за радост. Сред тях са представилият се чудесно в София Маркос Хирон, неговият сънародник Себастиан Корда, както и другият полуфиналист на Sofia Open - Филип Краинович. От днес те вече са съответно номер 54, 40 и 34. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Димитров с лек скок в подреждането, без промени сред първите 15 Диана Андреева
Теми:  
atp | sofia open | григор димитров | тенис ранглиста | тенис турнир в сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook