ATP ранглиста: Джокович изравни един от най-важните рекорди, Медведев е обратно в топ 10

от в 06:37 на 20.02.2023
Мирела Николова

Изминалата седмица ни предложи сериозно количество първокласен тенис, тъй като немалка част от топ състезателите взеха участие в турнирите, които се проведоха в Ротердам, Делрей Бийч и Буенос Айрес. Това оказа влияние върху класирането в световната ранглиста, която при днешното си обновяване търпи известни промени, които обаче не засягат челото на класацията.

Върхът продължава да е окупиран от Новак Джокович, който днес започна своята седмица №377 като водач в класацията на АТР. По този начин сърбинът изравни един от най-значимите рекорди в тениса, а именно този за най-голям брой седмици под №1 в историята както на мъжкия, така и на женския тенис. Също толкова седмици на върха е прекарала и легендарната германка Щефи Граф, като през следващата седмица по всяка вероятност Джокович ще излезе като едноличен лидер във въпросното подреждане.

Карлос Алкарас, който се завърна на корта след близо 4-месечно отсъствие с триумф в Буенос Айрес, продължава да бъде втори в настоящата ранглиста, следван от Стефанос Циципас. Топ 5 се допълва още от Каспър Рууд и Андрей Рубльов, а в подножието на челната петица остава Рафаел Надал.

Шампионът от надпреварата в Делрей Бийч - Тейлър Фриц, също запазва своята седма позиция в света, докато триумфиралият в Ротердам Даниил Медведев отбелязва значителен прогрес. След тазгодишния Аустрелиън Оупън, където не успя да защити точките си от миналогодишния финал, руснакът се бе свлякъл до №11, но през изминалата седмица отново показа нивото, на което бяхме свикнали да го виждаме, и завоюва титлата на ABN Amro Open, която му носи изкачване от 3 позиции до №8 в класацията.

Най-големият печеливш при днешното обновяване на световната ранглиста е Талон Грийкспор, който се превърна в героя на домакините в Ротердам, след като достигна до полуфиналната фаза в състезанието. Благодарение на отличните си изяви на родна земя нидерландецът прогресира с цели 21 позиции и от днес вече заема рекордното за себе си 40-о място в ранглистата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Джокович изравни един от най-важните рекорди, Медведев е обратно в топ 10 Мирела Николова
Теми:  
atp | буенос айрес | даниил медведев | делрей бийч | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | ротерда | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook