ATP ранглиста: Една промяна в топ 10, личен рекорд за Джари и нов най-млад член на топ 100

от в 06:56 на 29.05.2023
Мирела Николова

Новата работна седмица е вече тук, а това означава, че е време и за традиционното обновяване на световната ранглиста, която днес не търпи значителни промени, тъй като голяма част от състезателите избраха да използват времето си през изминалата седмица за подготовка за предстоящия Ролан Гарос. На върха продължава да бъде Карлос Алкарас, следван от Даниил Медведев и Новак Джокович, а топ 5 се допълва още от Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

Разместванията в топ 10 се свеждат до изкачването на Тейлър Фриц на осмата позиция за сметка на Яник Синер, като единствената промяна сред първите 20 на света е изкачването на Камерън Нори с едно място до №13 за сметка на Хуберт Хуркач, който, от своя страна, отстъпва с една позиция.

Най-значителен прогрес през тази седмица отбелязва 18-годишният Артур Фис, който завоюва трофея на турнира в Лион и се превърна в първия тенисист, роден през 2004-та, с титла от АТР надпревара. Този успех носи на младия французин изкачване от цели 49 позиции до 63-тото място в света и го прави най-младия играч сред най-добрите 100 в ранглистата.

Шампионът от турнира в Женева - Николас Джари, който на финала надделя над първата ни ракета Григор димитров, също достига своето върхово класиране, прогресирайки с 19 места и изкачвайки се до №35 в света.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Една промяна в топ 10, личен рекорд за Джари и нов най-млад член на топ 100 Мирела Николова
Теми:  
atp | артур фис | даниил медведев | карлос алкарас | Николас Джари | новак джокович | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook