ATP ранглиста: Федерер официално напусна топ 10, Надал се завърна в топ 5

от в 05:41 на 18.10.2021
Диана Андреева

Кариерата на Роджър Федерер изглежда, че върви към своя залез, тъй като контузиите на Маестрото зачестиха, а възрастта също оказва влияние и допълнително затруднява завръщането на швейцареца на най-високо ниво. През последните няколко седмици Федерер трябваше да защити общо 480 точки за световната класация. Но при положение, че 20-кратният шампион от Големия шлем ще бъде извън игра до края на 2021-ва,  то това нямаше как да се случи, което доведе до болезнена гледка за него и почитателите му, а именно напускане на челната десетка на ранглистата. За първи път от януари 2017-а година Роджър изпада от топ 10, но Хуберт Хуркач безспорно извоюва мястото си като номер 10 след отличните си резултати през сезона.

Каспър Рууд също има повод за радост през днешния ден. Норвежецът, който няма нито един загубен финал през 2021-а, върви все по-уверено напред в подреждането на ATP и от днес подобри личния си рекорд, изкачвайки се до номер девет. Малко по-напред в ранглистата ставаме свидетели и на друго разместване - макар и без игра, Рафаел Надал задминава Андрей Рубльов и се завръща обратно сред първите петима.

Шампионът на Sofia Open Яник Синер също прогресира с едно място в световната ранглиста от днес. Италианецът вече е номер 13 в подреждането, следван плътно от Диего Шварцман и Денис Шаповалов. В топ 20 се намира още и един от най-проспериращите тенисисти за сезона, а именно Кемерън Нори, който за първи път в кариерата си е сред челната двайсетица.

С обновяването на ранглистата се изкачват напред още Аслан Карацев, Себастиан Корда и Иля Ивашка. От днес те заемат съответно 22-ро, 38-о и 43-то място. След края на американския Тур идват добри новини и за двама от представитеите на следващото поколение, а именно Дженсън Бруксби и Брандън Накашима, които вървят все по-уверево нагоре в подреждането, независимо от все още крехката си възраст.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Федерер официално напусна топ 10, Надал се завърна в топ 5 Диана Андреева
Теми:  
atp | камерън нори | каспър рууд | рафаел надал | роджър федерер | себастиан корда | тенис ранглиста | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook