ATP ранглиста: Медведев и Рууд изпреварват Циципас; Руне записва ново рекордно класиране

от в 03:57 на 17.04.2023
Мирела Николова

Първият Мастърс турнир на клей за сезона е вече в историята и след него е време за ежеседмичното обновяване на световната ранглиста, като днес се наблюдават сериозни размествания в челната десетка. Те обаче не засягат лидера Новак Джокович, който въпреки ранното си отпадане в осминафиналите в Монте Карло запазва лидерската си позиция и продължава да бъде следван от Карлос Алкарас.

Досегашният номер три в света Стефанос Циципас обаче отстъпва с две места, след като не успя да защити миналогодишния си трофей в Княжеството и губи цели 820 точки от своя актив. За сметка на това Каспър Рууд и Даниил Медведев се изкачват с по една позиция и вече се намират съответно под №3 и №4 в класацията на АТР. 

Шампионът в тазгодишното издание на надпреварата в Монако - Андрей Рубльов, прибави 910 точки към сметката си, но въпреки това не успява да изпревари петия в подреждането Циципас и остава на шестата позиция. Не такава е ситуацията при финалиста Холгер Руне, който благодарение на отличните си изяви през седмицата отбелязва скок от две места до №8 в света, което е и неговото ново рекордно класиране в кариерата.

Яник Синер и Тейлър Фриц, които достигнаха до полуфиналната фаза на надпреварата в Княжеството, запазват позициите си и продължават да се намират съответно под №8 и №10 в ранглистата. Най-голям прогрес през тази седмица регистрира Ян-Ленард Щруф, който елиминира Каспър Рууд в осминафиналите, преди да отстъпи в следващата фаза на бъдещия шампион. Така германецът успява да се изкачи с цели 36 места до 64-ата позиция в света.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Медведев и Рууд изпреварват Циципас; Руне записва ново рекордно класиране Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook