ATP ранглиста: Огромен скок за Надал, героят Фис дебютира в топ 20 на света

от в 00:00 на 22.07.2024
Елеонора Александрова

Първите турнири след Уимбълдън са вече в историята. Немалка част от тенисистите се завърнаха на червените кортове, подготвяйки се за Олимпийските игри в Париж, които ще започнат след по-малко от 5 дни. 

Яник Синер ще продължава да е на върха на ранглистата за седма поредна седмица. След него ще останат Новак Джокович, Карлос Алкарас, Александър Зверев, Даниил Медведев, Алекс Де Минор, Хуберт Хуркач и Каспър Рууд (в този ред).

Миналогодишният шампион на турнира в Бощад, Андрей Рубльов, ще отстъпи с две позиции и ще е 9-ти в света, вследствие на ранното си отпадане на надпреварата, докато миналогодишният финалист - Каспър Рууд ще се изкачи с една позиция и ще е 8-ми.

Вследствие на загубата на Стефанос Циципас на полуфиналите в Гщаад, Григор Димитров ще остане в топ 10. Любопитно е да се спомене, че гъркът ще има същия брой точки, като Тейлър Фриц, ала американецът ще е на 11-тата позиция, докато представителят на южната ни съседка - на 12-тата.

Забележителен скок за Рафаел Надал. Благодарение на финала на Бощад, Матадора, който бе под номер 261, ще се изкачи с цели 100 позиции и ще направи своето завръщане в топ 200, заемайки 161-во място.

Огромна промяна в ранглистата и за Рейли Опелка, който, в Нюпорт, стана и най-ниско ранкираният полуфиналист в историята на ATP. Американецът, който бе 1188-ми в света, ще се завърне в топ 500 и със скок от 758 позиции ще е вече на 430-тата позиция.(

Новите шампиони на турнирите през изминалата седмица ще могат да се похвалят с нови най-добри класирания. От днес Артур Фис ще дебютира в топ 20 (8 места напред) и ще е 20-ти , Маркос Гирон - 38-ми (8 места напред) , а Нуно Боржеш - 42-ри (9 места напред) .


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Огромен скок за Надал, героят Фис дебютира в топ 20 на света Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | нуно боржеш | ранглисти | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook