ATP ранглиста: Огромен скок за шампиона Ву, промяна в топ 10 и прогрес за Кирьос и Медведев

от в 10:51 на 13.02.2023
Калоян Соколов

Безспорно голямата история на миналата седмица е титлата на Ийбинг Ву, която е първата на ниво ATP за китайския мъжки тенис. Бившият номер едно при юношите страдаше от редица контузии през годините, които му пречеха да разкрие своя пълен потенциал и преди 11 месеца се намираше извън първите 1800 на ранглистата, но от миналото лято насам просто не може да спре да печели. Вчера китаецът трябваше да се справя с 44 аса от ракетата на Джон Иснър и общо четири мачбола в полза на опонента си, само че демонстрира забележително хладнокръвие и се поздрави с трофея в Далас, което ще му позволи да се изкачи с цели 39 места магоре, заемайки номер 58 в световната класация.

Прогрес бележат и другите ATP шампиони през седмицата, а именно Яник Синер и Себастиан Баез. Младият италианец се приближава все повече до завръщане в топ 10 и вече е 13-ти в класацията, докато клей специалистът най-после е обратно в свои води и спря пропадането си, като прави прогрес с 11 позиции и от днес е 36-та ракета на света.

Редно е да отбележим и еднствената промяна в световния топ 10, а именно изкачването на Тейлър Фриц до неговата рекордна седма позиция в подреждането. Това се дължи на обстоятелството, че Феликс Оже-Алиасим се раздели с точките си от своя миналогодишен триумф в Ротердам, а Даниил Медведев и Ник Кирьос също са сред прогресиращите тенисисти в челото на ранглистата, заемайки съответно 19-та и 11-та позиция.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Огромен скок за шампиона Ву, промяна в топ 10 и прогрес за Кирьос и Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | ийбинг ву | Ник Кирьос | ранглисти | тейлър фриц | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook