ATP ранглиста: Руне и Музети с рекордни класирания и една промяна в топ 10

от в 06:40 на 24.10.2022
Мирела Николова

Новата работна седмица вече настъпи, а с това идва време и за традиционното обновяване на световната ранглиста. През изминалата седмица се проведоха три надпревари от категория АТР 250, в които участие не взеха намиращите се в челото на класацията, поради което липсват промени в топ 3 и на върха продължава да бъде Карлос Алкарас, следван от Рафаел Надал и Каспър Рууд. Четвърти и пети остават съответно Даниил Медведев и Стефанос Циципас, който достигна до финала в Стокхолм, докато Новак Джокович остава на седма позиция.

Единствените промени в топ 10 през днешния ден са свързани с това, че шампионът от турнира в Антверпен - Феликс Оже-Алиасим, отбелязва изкачване с едно място до №9 в подреждането за сметка на Тейлър Фриц, който отстъпва с една позиция. Шампионите от Неапол и Стокхолм - Лоренцо Музети и Холгер Руне, за всеки от които вчерашният триумф бе втори в професионалната им кариера, също прогресират в ранглистата и от днес вече могат да се похвалят с върхово за себе си класиране. Италианецът се изкачва с едно място до №23 в класацията, докато 19-годишният датчанин бележи скок от две места и вече се намира под №25.

Днешното обновяване на световната ранглиста носи отлични новини и за Доминик Тийм, който изглежда, че вече е намерил правилния път към завръщане сред най-добрите в света. Австриецът, който бе извън кортовете в продължение на близо година, а след завръщането си на корта трябваше да преглътне дълга серия от разочароващи поражения, през последните няколко седмици успява да напомни за най-добрите си времена и това оставя своя отпечатък и върху класирането му. След достигането си до полуфиналите в Антверпен шампионът от US Open 2020 отбелязва сериозен прогрес от цели 19 позиции и се приближава все повече към топ 100, като от днес заема 113-ото място в света.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Руне и Музети с рекордни класирания и една промяна в топ 10 Мирела Николова
Теми:  
доминик тийм | карлос алкарас | лоренцо музети | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | феликс оже-алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook