ATP ранглиста: Русия има своята нова първа ракета, Тийм се завръща в топ 100

от в 06:01 на 09.01.2023
Мирела Николова

Първата седмица от новия сезон вече е в историята и с настъпването на новата работна седмица е време и за първото обновяване на световната ранглиста за 2023-та година. На върха промени липсват, като Карлос Алкарас продължава да бъде начело, следван от Рафаел Надал и Каспър Рууд. Четвърти продължава да бъде Стефанос Циципас, а топ 5 се допълва от шампиона в Аделаида Новак Джокович, който изостава с 1750 точки от лидерската позиция.

Тейлър Фриц, който пък бе част от отбора победител на United Cup, също запазва досегашната си девета позиция в световната ранглиста. Известен скок в класирането си бележи Андрей Рубльов, който се изкачва с 2 места до №6, като това се случва благодарение на Феликс Оже-Алиасим и Даниил Медведев, които не успяха да защитят точките си от миналата година и отстъпват с по една позиция.

Своя дебют в топ 20 през днешния ден прави 20-годишният Лоренцо Музети, който донесе 4 победи на родината си в хода на United Cup, но получи контузия във финалната среща и бе принуден да се откаже срещу Франсис Тиафо. Въпреки неприятния край на седмицата за него, то силните му изяви в турнира му донесоха прогрес с 4 позиции до 19-ото място в класацията на АТР.

Новата година стартира оптимистично и за Доминик Тийм, който, въпреки че загуби в първия квалификационен кръг на АТР 250 надпреварата в Аделаида, днес отбелязва прогрес с 3 места, завръщайки се сред първите 100 в световната ранглиста под №99.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Русия има своята нова първа ракета, Тийм се завръща в топ 100 Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | Аделаида | доминик тийм | лоренцо музети | новак джокович | ранглисти | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook