ATP ранглиста: Шампионът Джокович се доближава на косъм от Алкарас, скок за Зверев

от в 03:58 на 21.08.2023
Мирела Николова

Началото на новата работна седмица е тук, което означава, че след седмица на изключителни обрати и редица драматични сблъсъци в Синсинати, е време за традиционното обновяване на световната ранглиста. С достигането си до финалната битка Карлос Алкарас си подсигури запазване на лидерството, но шампионът Новак Джокович вече сериозно му диша във врата, тъй като след днешния си триумф Ноле прибави нови 1000 точки към актива си и вече се намира на едва 20 точки зад испанския тенисист.

Челната тройка се допълва от Даниил Медведев, а в топ 5 влизат още Холгер Руне, който вече заема върховата за себе си 4-та позиция в света, следван от Каспър Рууд. Те отбелязват прогрес благодарение на спада от 3 позиции на Стефанос Циципас, който не успя да си защити точките от миналогодишния финал в Синсинати, отпадайки още в осминафиналната фаза.

Сред играчите, които могат да се похвалят с най-сериозно изкачване през днешния ден, е Александър Зверев. Германецът достигна до полуфиналите в Синсинати и по този начин увеличи актива си с 360 точки, за да отбележи скок от 5 места до №12 в класацията на АТР. 

Един от големите губещи през тази седмица е миналогодишният шампион Борна Чорич, който бе елиминиран още във втория кръг от Хуберт Хуркач. По този начин хърватският тенисист загуби цели 13 позиции в подреждането и вече се намира на ръба на топ 30, заемайки 29-ото място.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Шампионът Джокович се доближава на косъм от Алкарас, скок за Зверев Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook