ATP ранглиста: Синер остава пред Джокович и Алкарас; редица промени в топ 10 на света

от в 07:55 на 15.07.2024
Елеонора Александрова

Третият турнир от Големия шлем за годината, а именно Уимбълдън, е вече в историята. 

В повторение на миналогодишния финал, Карлос Алкарас успешно защити титлата си срещу Новак Джокович. Въпреки това, новият стар шампион ще запази третата си позиция в ранглистата, тъй като той само защити своите точки от титлата си през миналия сезон. Същото се отнася и за Новак Джокович, който ще остане втори, а въпреки по-ранното си отпадане от миналата година, Яник Синер ще остане на върха на ранглистата, с 9570 точки (или с 1110 повече от Джокович и с 1440 повече от Алкарас).

Александър Зверев и Даниил Медведев затварят петицата, а след втория си пореден "мейджър" 1/4 финал, за съжаление завършил с контузия, Алекс де Минор заслужено ще запише рекордно класиране, като от днес той ще е 6-ти. След него, на едва 80 пункта, ще е Хуберт Хуркач, а вследствие на загубата си още във втория кръг, миналогодишният четвъртфиналист, Андрей Рубльов, ще отстъпи с две позиции и ще е 8-ми. Челната десетка ще бъде затворена от Каспър Рууд и Григор Димитров.

Първата ни ракета ще е с 3770 точки. Силното представяне на Тейлър Фриц обаче ще скъси дистанцията между българина и 11-тия и американецът ще е на само 65 пункта от завръщане в топ 10.

Лоренцо Музети бе поставен под номер 25 в основната схема на Уимбълдън, ала благодарение на дебютния си "мейджър" полуфинал, италианецът ще направи своето завръщане в топ 20 и ще е 16-ти в света.

Вследствие на най-силното си представяне на турнири от Големия шлем от 2019-та година насам, осминафиналистът, Уго Юмбер, ще се завърне в първите 15.

За разлика от него, Холгер Руне ще загуби още позиции в ранглистата и за първи път от 2022-ра година насам ще е извън топ 15, намирайки се на 17-тата позиция.

Не липсват и тенисисти, които ще се похвалят с най-добро класиране, като най-силно впечатление правят Джак Дрейпър (26-то място), Артур Фис (28), Джовани Мпетши Перикар (44), Сумит Нагал (68) и Зизу Бергс (73)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Синер остава пред Джокович и Алкарас; редица промени в топ 10 на света Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook