ATP ранглиста: Топ 10 има нов член; изкачване за Циципас и без прогрес за Джокович

от в 06:57 на 10.10.2022
Мирела Николова

През изминалата седмица се проведоха надпреварите от категория АТР 500 в Астана и Токио, където можехме да наблюдаваме редица първокачествени двубои с участието на някои от най-добрите тенисисти в света към момента. При днешното традиционно обновяване на световната ранглиста размествания не липсват, но това не се отнася за челните позиции в класацията, след като върхът продължава да бъде окупиран от Карлос Алкарас, следван от сънародника му Рафаел Надал, Каспър Рууд и Даниил Медведев. 

От днес пети в класирането отново е Стефанос Циципас, който благодарение на силните си изяви на надпреварата в Астана и достигнатия финал там отбелязва изкачване с една позиция за сметка на Александър Зверев, който е извън кортовете в продължение на повече от 4 месеца заради получената травма в ходилото по време на Откритото първенство на Франция. Шампионът в Казахстан Новак Джокович добавя 500 нови точки към актива си, ала те не успяват да му помогнат да прогресира в ранглистата и продължава да заема седмото място в света.

Челната десетка приветства своя нов член през днешния ден в лицето на Тейлър Фриц, който в неделя завоюва първия си трофей в надпревари от категория АТР 500 в Токио, като по този начин си гарантира и дебют в топ 10 в световното подреждане, където от днес се намира под №8. С върхово класиране може да се похвали и съперникът му на финала Франсис Тиафо, който продължава да се катери в ранглистата и вече заема 17-ата позиция.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Топ 10 има нов член; изкачване за Циципас и без прогрес за Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | стефанос циципас | тейлър фриц | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook