ATP ранглиста: Върхово класиране за Алкарас, сериозни размествания в топ 10

от в 03:01 на 09.05.2022
Мирела Николова

Измина още една седмица, в която станахме свидетели на тенис от най-висока класа, и днес отново е време за обновяване на световната ранглиста. През днешния ден се наблюдават известни размествания в челната десетка, но топ 5 не търпи никакви промени, като Новак Джокович продължава да бъде лидер, следван от Даниил Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Напълно заслужено сериозен скок в класацията отбелязва голямата звезда на изминалата седмица Карлос Алкарас, който вдигна титлата на Мастърса в Мадрид и с това прибавя нови 955 точки към своя актив. Това му гарантира скок от 3 позиции и изстрелване до 6-ото място, което е и върхово класиране до този момент в кариерата на 19-годишния испанец.

С прогрес в подреждането могат да се похвалят още Андрей Рубльов (№7) и Феликс Оже-Алиасим (№9), които се възползват от спада в класирането съответно на Матео Беретини и Каспър Рууд. През миналия сезон италианецът достигна до сблъсъка за трофея, но в момента е извън кортовете заради контузия в ръката, което му коства загуба на 600 точки, водеща след себе си регрес до осмата позиция. От своя страна, Рууд също губи точки от миналогодишния си полуфинал и така вече се намира на крачка от изпадане от топ 10.

Сериозно изкачване в класацията отбелязва Давид Гофен, който показа, че се завръща в големия тенис, достигайки до осминафиналите, където бе на точка от това да победи Рафаел Надал. Въпреки поражението обаче белгиецът прогресира с 12 места и се завръща в топ 50 под №48.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Върхово класиране за Алкарас, сериозни размествания в топ 10 Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | даниил медведев | карлос алкарас | мадрид | новак джокович | ранглисти | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook