ATP ранглиста: Заслужено място в топ 20 за Алкарас и неочакван скок за Федерер

от в 05:24 на 21.02.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е сред хората, които показват, че възрастта е просто число и вече се превръща в един от сериозните фактори в професионалния мъжки тенис, макар че все още е само на 18 години. Испанецът наскоро стъпи на клей за пръв път през сезона и за пореден път убеди всички в своето бляскаво бъдеще, след като се поздрави с най-голямата си титла в кариерата досега.

Тийнейджърът надигра Диего Шварцман във финала на ATP 500 надпреварата в Рио, за да завоюва втория си трофей на най-високото ниво в спорта. Отличните новини за младока не свършват дотук, защото успехът му ще го отведе до дебют в топ 20 на световната ранглиста, правейки го един от малцината играчи с подобно постижение на толкова ранен житейски етап.

Любопитна подробност пък е изкачването на Роджър Федерер в световната ранглиста. Швейцарецът не се е появявал на корта от миналогодишния Уимбълдън насам, но се възползва от отнетия актив на Григор Димитров и така го изпреварва в подреждането, с което се установява на 29-тото място. Редно е да отбележим и сериозния спад в класирането на Аслан Карацев, който се дължи на отнетите му точки от Откритото първенство на Австралия, където игра на полуфиналите през 2021-а и сега се свлича със седем позиции до номер 22.

В топ 10 промените напълно отсъстват, но е редно да споменем как през идните дни ни предстои да разберем дали ще имаме нов водач в подреждането. Даниил Медведев вече диша сериозно във врата на Новак Джокович и е способен да прекъсне серията му от 85 поредни седмици на върха, ако сърбинът се провали при завръщането си на корта за турнира в Дубай и не съумее да грабне купата.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Заслужено място в топ 20 за Алкарас и неочакван скок за Федерер Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook