ATP ранглиста: Нов сериозен срив за Федерер; Синер докосва топ 10

от в 07:04 на 25.10.2021
Диана Андреева

Броени седмици ни делят от края на сезон 2021 в ATP Тура. В тези заключителни дни ще бъдат определени и кои ще са състезателите във финалното събитие за годината - Nitto ATP Finals. Шестима от участниците вече са сигурни, като това са Новак Джокович, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев, Андрей Рубльов и Матео Беретини, а битката за последните две позиции е ожесточена. 

С настъпването на новата работна седмица, бе обновена и световната ранглиста, а с нея настъпиха редица промени. За Каспър Рууд и Хуберт Хуркач сезон 2021 със сигурност е най-успешният до момента при мъжете. Двамата състезатели поститнаха редица успехи през годината и заслужено са част от топ 10 на подреждането. От днес те заемат върхови позиции в класирането, а именно номер осем и номер девет, което се дължи на отсъствието на Доминик Тийм от корта.

За Роджър Федерер, подобно на Доминик Тийм, сезон 2021 приключи предсрочно и постепенно представителят на Швейцария се отдалечава от челните позиции в световната ранглиста. Маестрото напусна топ 10 за първи път от 2017 година през миналата седмица, а от днес вече е на ръба и на челната 15-ка. 

Федерер се намира плътно зад един от най-проспериралите играчи за годината - Камерън Нори. Подобно на Нори, скок в класирането от днес и за Яник Синер. Италианецът вдигна своя пети ATP трофей през вчерашния ден и с това доститна до рекордно високото си 11-о място в подреждането на ATP. Новините за другия шампион от изминалата седмица - Аслан Карацев, също са добри, защото той вече е номер 18, което е и най-доброто му класиреначе някога в историята му в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Нов сериозен срив за Федерер; Синер докосва топ 10 Диана Андреева
Теми:  
камерън нори | каспър рууд | роджър федерер | тенис ранглиста | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook