ATP ранглисти: Джокович изпреварва Алкарас; Хуркач минава Де Минор и Рууд за личен рекорд

от в 23:40 на 23.06.2024
Елеонора Александрова

Отговорът на въпроса кои са най-добрите тенисисти на трева при мъжете през този сезон започва да се изяснява все повече, като по това можем да съдим от представянията на голяма част от звездите на ATP тура в Хале и Куинс. И докато някои затвърдиха своите позициите с натрупване на повече точки, то други покориха нови върхове в световната ранглиста.

Яник Синер успешно затвърди ролята си на световен номер 1, печелейки титлата в Хале, а благодарение на нея италианецът вече ще води с общ брой от 9890 точки. След името му обаче фигурират интересни промени. Миналогодишният шампион на Куинс, Карлос Алкарас, отпадна на 1/8 финалите, поради което ще отстъпи с една позицията и от днес той ще е трети (8130 точки), а на втората позиция ще бъде Новак Джокович - 8360 точки.. Александър Зверев, се доближава все повече до челната тройка, благодарение на едно от най-силните си представяния на трева в кариерата си, достигайки до полуфинала на Хале, а Даниил Медведев и Андрей Рубльов респективно остават 5-ти и 6-ти.

Финалистът от Хале, Хуберт Хуркач, възнагради постоянството си с ново най-добро класиране, като от днес той ще е на 7-мо място и се доближава все по-убедително до класиране на Финалите в Торино.

Световният номер 7 през изминалата седмица, Алекс Де Минор, ще отстъпи 2 позиции и ще е 9-ти, а Каспър Рууд ще бъдео под номер 8, докато Григор Димитров е отново под номер 10.

Шампионът от Куинс, Томи Пол, ще изравни най-добрия си резултат, като от тази седмица, той ще е на 12-тата позиция и първа ракета на САЩ. Себастиан Корда, който се превръща в претендент на турнирите на трева, ще направи своя дебют в топ 20.

Възходите на Лоренцо Музети, Джак Дрейпър и Жижен Жанг стават все по-забележим. Италианецът ще направи своето завръщане в топ 25, като от днес той ще е точно 25-ти, а Дрейпър ще дебютира в топ 30, под номер 29, докато Жанг се доближава до челната 30-ца и от днес ще е 33-ти.

Леко отстъпление на миналогодишния шампион в Хале - Александър Бублик, който ще напусне топ 20 и ще е 23-ти. Други тенисисти, които ще се похвалят с най-добро класиране от тази седмица са: Себастиан Баез (18) и Джовани Мпетши Перикар (59).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглисти: Джокович изпреварва Алкарас; Хуркач минава Де Минор и Рууд за личен рекорд Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | карлос алкарас | каспър рууд | новак джокович | ранглисти | себастиан корда | томи пол | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook