ATP ранглисти: Огромен скок и рекордни класирания за шампионите Дрейпър и Мпеши Перикар

от в 00:25 на 28.10.2024
Елеонора Александрова

Надпреварите във Виена и в Базел ни предложиха интересни сблъсъци, като в резултат на това настъпиха и сериозно размествания в ATP ранглистата.

Промени в челната десетка липсват, което означава, че ще Яник Синер остава безапелационно на върха за 21-ва поредна седмица с общ актив от 11420 точки. Втори в класирането е Карлос Алкарас със 7120 пункта, трети - Александър Зверев (6805), четвърти - Новак Джокович (6210), а челната петица се затваря от Даниил Медведев (5230), въпреки загубените му от Виена 300 точки.

Във втората половина на топ 10 можем да видим следните лица в последователност - Тейлър Фриц, Андрей Рубльов, Каспър Рууд, Григор Димитров и Алекс Де Минор. Неособено приятната новина за българина е, че с полуфинала си във Виена, Де Минор добави още 155 точки към актива си, което означава, че разликата между него и австралиеца е само 15 пункта.

Шампионът от австрийската столица, Джак Дрейпър, се радва на рекордно класиране, а именно на 15-тата позиция. Прогрес и за достигналия до финалната четворка в швейцарския град, Холгер Руне, който вече е 13-ти, за сметка на Хуберт Хуркач, който пада до 14-тата позиция.

Силната форма през последните 2 седмици на финалистът от Виена, Карен Хачанов, бе възнаградена с изкачване до 21-вото място в ранглистата.

Джовани Мпеши Перикар, който се превърна в най-нискоранкираният шампион в историята на тутнира в Базел, е на прага на дебют в топ 30. Французинът се изкачи с цели 19 позиции и е вече на 31-во място. Финалистът Бен Шелтън се завърна сред първите 20 и вече е 19-ти.

Други тенисисти, който могат да се похвалят с рекордни класирания са Якуб Меншик (48), Зизу Бергс (65), Александър Мюлер (68) и Ото Виртанен (96).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглисти: Огромен скок и рекордни класирания за шампионите Дрейпър и Мпеши Перикар Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джак дрейпър | джовани мпеши перикар | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook