ATP ранглиста: Беретини със скок от 30 места; нов рекорд за шампионите Дрейпър и Де Минор

от в 00:51 на 17.06.2024
Елеонора Александрова

Първите турнири от сезона на трева са вече в историята, а с това настъпиха и интересни размествания в световната ранглиста при мъжете. Яник Синер, Карлос Алкарас, Новак Джокович, Александър Зверев, Даниил Медведев и Андрей Рубльов си остава в челната шестица, но Алекс Де Минор, който в Хертогенбош спечели втората си титла през сезона, ще постигне най-доброто си класиране. От предстоящата седмица той ще е под номер 7, с което увеличава все повече шансовете си за участие на финалите в Торино.

Вследствие на изкачването на Де Минор, Каспър Рууд и Хуберт Хуркач ще отстъпят по една позиция и ще са 8-ми и 9-ти, а Григор Димитров ще остане 10-ти.

Въпреки ранните си отпадания, Бен Шелтън ще изравни най-доброто си класиране, като американецът ще е под номер 14, докато финалистът от Хертогенбош, Себастиан Корда, ще направи своето завръщане в топ 25, като от днес той ще е под номер 23.

Впечатляващ прогрес записват и тенисистите, които достигнаха до финала в Щутгарт. Шампионът в немския град, Джак Дрейпър ще се изкачи с девет позиции до номер 31 в класацията (рекордно за него класиране) и не само ще стане първа ракета на Великобритания, но и ще е на едва 9 точки от дебют в топ 30. Сериозен скок отбелязва и Матео Беретини, който бешd под номер 95 в хода на надпреварата, ала ще се изкачи с цели 30 позиции и вече ще е 65-ти в световната ранглиста.

Други тенисисти, които могат да се похвалят с ново най-добро класиран са Лусиано Дардери (39-ти), Флавио Коболи (49-ти), Павел Котов (50-ти) и Зизу Бергс (75-ти).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Беретини със скок от 30 места; нов рекорд за шампионите Дрейпър и Де Минор Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | джак дрейпър | матео беретини | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook