ATP ранкинг: Без промени в топ 10, нов личен рекорд за Карацев и Бублик

от в 08:35 на 17.05.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал триумфира в Рим за 9-ти път в своята кариера и по този начин запази шансовете си да оглави световнага ранглиста в края на клей сезона, но за момента Рафа все още е номер три. През тази седмица промяна сред първите 13 в класацията няма, а първото разместване е в полза на Гаел Монфис, който макар че няма победа от февруари 2020, се изкачи до номер 13, а Денис Шаповалов вече е на 14-то място. 

Милош Раонич се изкачи до номер 16, Яник Синер - 17, което е и нов личен рекорд в кариерата му, но за съжаление тези промени се отразиха и на Григор Димитров. Българинът за пореден път отпадна още в началото на надпреварите и затова вече заема 20-та позиция. Представилият се страхотно в Рим Лоренцо Сонего дебютира в топ 30, докато Карен Хачанов напусна първите 25 и вече е 26-ти. 

Аслан Карацев също може да се похвали с нов рекорд в своята кариера. Руснакът, чието име бе безизвестно до преди няколко месеца, от днес е 25-ти в ранглистата, а освен това с лично постижение могат да се похвалят още Александър Бублик - 38-ми, Алехандро Давидович Фокина - 45-ти и Яник Ханфман, който вече е 92-ри. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранкинг: Без промени в топ 10, нов личен рекорд за Карацев и Бублик Диана Андреева
Теми:  
atp | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook