ATP с изявление по случая с Пен Шуай и отмяната на китайските турнири

от в 19:17 на 03.12.2021
Диана Андреева

Случаят с Пен Шуай е актуална тема в интернет пространството през последния един месец. Китайката обвини бивш вицепремиер на страната си в сексуален тормоз , а впоследствие се появиха голям брой въпроси относно нейаната безопасност и свобода да се изразва. 

Въпросът предизвика и действие на WTA, което безспорно ще струва скъпо на женската тенис асоциация - те прекратиха взаимоотношенията си с Китай и отмени всички събития в страната от дамския календар. Това им действие бе коментирано от редица известни личности в света на тениса, включително и президентът на ATP Андреа Гауденци, а ето и неговите думи:

"Продължаваме да бъдем изключително притеснени за случващото се с Пен Шуай. Опитахме се да разрешим проблема по безброй много начини или по-скоро да разберем повече информация, но безуспешно. За пореден път призоваваме за директна комуникация между спортистката и WTA.

Сигурни сме, че спортът може да има положително въздействие върху обществото. Вярваме, че глобалното му разпространение създава големи възможности. Ще продължим да се опитваме да направим връзка и ще проследим развитието на ситуацията." - завърши Гауденци.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP с изявление по случая с Пен Шуай и отмяната на китайските турнири Диана Андреева
Теми:  
atp | wta | андреа гауденци | атп | пен шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook