ATP с официално изявление относно ситуацията със Сам Куери

от в 13:03 на 31.12.2020
Диана Андреева

По-рано през годината Сам Куери привлече погледите на хората към себе си, след като доброволно и без да уведомява никого напусна Санкт Петербург, а беше дал положителна проба на тест за коронавирус. ATP веснага съобщиха, че действието на американеца е против правилата и той ще си отнесе последствията. Ето какво е последното изявление по случая:

"ATP приключи разследването си по отношение на казуса със Сам Куери, инициирано след нарушение на протокола за COVID-19 на откритото първенство в Санкт Петербург през 2020 година.

Разследването прегледа всички обстоятелства около инцидента и заключи, че поведението на г-н Куери противоречи на правилата в Кодекса за поведение на ATP. В резултат на това ATP му глоба на стойност 20 000 щатски долара.

Като се вземе предвид многогодишното добро поведение на г-н Куери и други смекчаващи фактори, глобата не е задължителна и ще бъде отменена, при условие че г-н Куери не извърши други нарушения на протоколите за здраве и безопасност, свързани с COVID-19 в рамките на следващите шест месеца. Играчът разполага с пет дни да обжалва решението."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP с официално изявление относно ситуацията със Сам Куери Диана Андреева
Теми:  
atp | куери | сам куери

Коментари





Следвайте ни в Facebook