ATP Стокхолм: Андреев се изправя срещу 2-кратен ATP шампион и бивш №27 (жребий и програма)

от в 09:31 на 12.10.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев получи страхотна възможност, след като вчера в почти последния момент попадна сред участниците в квалификациите на ATP 250 надпреварата в Стокхолм на закрити твърди кортове, като това ще е първата изява за Ади на подобно ниво от миналия април насам.

Втората ни ракета ни през миналия месец завоюва своята дебютна Чаланджър титла, триумфирайки на червените кортове в Порто и до края на сезона ще се опита да се завърна в топ 200 на света, което на 100 процента ще му осигури място сред участниците в пресявките на Аустрелиън Оупън догодина.

Жребият в шведската столица обаче не беше особено благосклонен към 23-годишния ни сънародник, който днес ще стартира своето участие с мач срещу добре познатия ни Ласло Джере.

Опитният сърбин е 2-кратен ATP шампион, има 3 победи срещу представители на топ 10 в своята кариера и още три достигнати финала на най-високото ниво. Джере само преди година достигна до своята рекордна 27-а позиция в световната ранглиста, като през 2023-та игра в третия кръг на 3 от 4-те "мейджър" състезания, а на US Open дори имаше преднина от 2:0 сета срещу бъдещия шампион Новак Джокович.

В случай, че родният ни представител съумее да отстрани третия поставен в пресявките, то за влизане в основната схема по всяка вероятност ще му се наложи да срещна още един сърбин, а именно миналогодишния шампион на Next Gen ATP Finals - Хамад Меджедович. 21-годишното протеже на Новак Джокович има лесен откриващ мач срещу французина Артур Реймон (световен номер 647).

Двубоят между Андреев и Джере е поставен под номер три в днешната програма на централния корт в Стоклхолм, като се очаква да започна някъде след 15:00 часа българско време, а ние ще стискаме палци втората ни ракета да се поздрави с победа и да го гледаме заедно с Григор Димитров в основната схема на състезанието в шведската столица.

Програмата за ден 1 от турнира в Стокхолм (събота)

Централен корт (стартират не преди 12:00 часа)

1. Лукас Ренар - Марк-Андреа Хюслер

2. Рафаел Имер - Камил Майхржак

3. Адриан Андреев - Ласло Джере


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP Стокхолм: Андреев се изправя срещу 2-кратен ATP шампион и бивш №27 (жребий и програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | жребий | програма | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook