В опит за спасяване на женския тенис: ATP и WTA пред сливане още от следащата година

от в 20:22 на 06.09.2024
Елеонора Александрова

Идеята за потенциално сливане на двете големи тенис асоциации, ATP и WTA, се появи в края на миналата година, а изглежда шансовете за подобен ход изглеждат напълно реалистични и с това се цели едно спасяване и своеобразен рестарта на Женската тенис асоциация, която през последните години работи на сериозна загуба.

Новата асоциация ще се казва Tennis Ventures, а тъй като приходите на ATP са много по-високи от тези на WTA, то представителите на силния пол ще си разпределят 3 пъти по-високи суми от дамите. Според източника този ход изглежда на пръв поглед пагубен за женския тенис, защото всички приказки за равни наградни фондове ще станат абсолютно невъзможни но това изглежда като безалтернативен ход от страна на WTA, защото в противен случай бъдещето на дамкия тенис е в сериозна опасност.

Сливането ще включва ATP Media, Tennis Data Innovations и WTA Ventures. Всичко това ще постави медиите и спонсорите на едно място, но се очаква да няма драстични промени в календара на турнирите.

След края на този сезон ще бъдат предприети следващите стъпки по тази тема. Ако основаването на Tennis Ventures бъде прието, то ще трябва да се решат отговорите на множество организационни въпроси, като кой ще е изпълненият директор на новата организация, а източник близък до ATP сподели, че ако всичко това бъде одобрено, то целият проект ще бъде реализиран още през 2025-та година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В опит за спасяване на женския тенис: ATP и WTA пред сливане още от следащата година Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook