Австралия спечели оспорваната битка с Унгария и запази шансове за класиране напред

от в 20:35 на 27.11.2021
Диана Андреева

Отборът на Австралия не започна участието си на Финалите на Дейвис Къп по желания начин, но днес "отсрами" страната си и се поздрави с успех над Унгария. С това Алекс де Минор и компания запазиха шансовеге си за излизане от групата, но това техните опоненти също разполагат със своите възможности и все още не е ясно как точно ще се развие тази част от схемата.

В първия за деня мач един срещу друг се изправиха вторите ракети на двете държави Джон Милман и Зомбор Пирос. Противно на очакванията, световнаят номер 282 напусна корта като шампион от сблъсъка след повече от оспорван трисетов мач, чийто край дойде след пълен обрат - 4:6 6:4 6:3.  Така Унгария излезе напрен в общия резултат, но тепърва сблъсъкът между двете страни предстоеше да се заплете.

Впоследствие на корта излезнаха Алекс де Минор и Мартон Фучович. Коефициентите за успех бяха абсолютно изравнени и на двамата играчи, а интригата не изчезна до същинският край на срещата. Де Минор, който се намира в повече от неприятен момент от своята кариера, успя в крайна сметка да се наложи - 7:5 2:6 7:6(2). Успехът на Де Минор стана факт основно благодарение на по-високата си ефективност на начален удар, както и завидната си психика, измъкнала го дори и от най-сложните ситуцаии. По този начин резултатът стана 1:1 и мач при каретата щеше да реши победителят от група D за деня.

При каретата един срещу друг, след промяна в последния момент, излязоха Джон Пийрс/Алекс Болт - Фабиат Марозсан/Зомбор Пирос. Предимството на австралийския тандем беше, че и двамата състезатели бяха абсолютно свежи и отпочинали, за разрика от Пирос, който прекара часове на корта едва часови по-рано.

Унгарският тандем още в началото на решаващия сблъсък бе в ролята на изоставащ. Двамата състезатели бавно се сработиха и именно това им коства много. Макар че извъкнаха втората част след тайбрек, в крайна сметка те отстъпиха - 3:6 7:6(11) 3:6 и австралийците спечелиха този повеме от оспован двубой между двете държави.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австралия спечели оспорваната битка с Унгария и запази шансове за класиране напред Диана Андреева
Теми:  
Австралия | алекс де минор | купа дейвис | купа дейвис финали | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook