Австралийска легенда: Джокович ще се моли да не срещне Кирьос на Уимбълдън

от в 12:50 на 23.06.2021
Калоян Соколов

Ник Кирьос е единственият състезател, който е срещал Новак Джокович повече от веднъж и въпреки това не е допускал нито едно поражение срещу него. Нещо повече, екстравагантният играч дори не е позволявал на сърбина да достигне до точка за пробив в досегашните им сблъсъци, надигравайки го чисто в Акапулко и Индиън Уелс през 2017-а година.

Световният номер 61 обаче не е участвал в официален турнир от тазгодишното Открито първенство на Австралия и кондицията му е поставена под сериозна въпросителна. Сходна беше ситуацията с Ник и в Мелбърн, когато също се завърна на корта след дълга пауза, само че показа първокласен тенис и бе на косъм от епична победа над Доминик Тийм. Именно всички тези обстоятелства карат легендарния Джон Нюкъмб да вярва, че Ноле няма да иска да види канбереца в своята част от схемата:

"Кирьос разполага с изключително труден за разчитане сервис и това е носело проблеми на Джокович в миналото. Началният удар на Ник е невероятно предимство върху тревната настилка и няма много какво да противопоставиш срещу него. Убеден съм, че Новак ще се моли да не срещу Ник Кирьос в първия кръг на Уимбълдън" - завърши бившият номер едно.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Австралийска легенда: Джокович ще се моли да не срещне Кирьос на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон нюкъмб | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook