Австралия победи Великобритания при двойките след невероятна драма и се класира на полуфинал

от в 08:58 на 09.01.2020
Максим Енчев


В решаващия мач за изхода на двубоя между Австралия и Великобритания, изпълнен с динамични разигравания и критични моменти, отборът на домакините успя да спечели серията си срещу европейците след 3:6 6:3 18:16.



В първия сет тимът на Австралия проби още в откриващия гейм, но този пробив беше върнат почти незабавно от британците в четвъртия за 2:2. Последваха няколко подавания, които лесно бяха взети от сервиращите, когато в осмия гейм Великобритания направи нов пробив, с който след това те взеха сета в своя полза 6:3 гейма, след като спечелиха подаването си на 0.



Във втория сет тимът на Австралия успя да повиши нивото си и започна сета с три поредни гейма, и бързо поведе 3:0. Последваха силни минути за отбора на Великобритания и те върнаха пробива, но нов брейк от страна на Австралия, те си върнаха преднината си от пробив. Така в крайна сметка с 6:3, те вкараха срещата в решаващ тайбрек.



Шампионския тайбрек започна с мини пробив за Австралия, която поведе със сериозен резултат от 5:2 точки. Последваха по два спечелени сервиса от двата отбора за 7:4 точки, а нивото на игра бе изключително високо. Британците обаче все пак се върнаха в срещата и намалига разликата до 7:6, а впоследствие реализирайки и минибрейк възстанови за първи път от началото на дългия гейм паритета в частта. Последваха няколко лесни точки за двата отбора, които доведоха до първите мачболи, но те не допринесоха за решаването на срещата и бяха бързо отразени.

Критичният момент за Австралия дойде при 10:11, когато Мъри получи високо топка до мрежата и всичко изглеждаше сякаш Австралия са аут от надпреварата, но Джейми допусна фрапантна грешка, която и направи резултата 11:11. когато

https://twitter.com/tennisblockade/status/1215169558715068417?s=19

Впоследствие британците съумяха да реализират минибрейк, но той беше бързо отразен. Последваха нова доза точки за подаващите, преди грешка на европейския отбор да даде възможност този път Австралия да подава за срещата, ала топка в мрежата на Де Минор за пореден път възстанови равенството.

Край на тази сага нямаше, а на ред беше поредния мачбол за Великобритания, на сервис на Джейми, но той отново беше отразен след феноменална раминаващ удар на Алекс по правата, а впоследствие Ник повтори примера на съотборника си и по този начин извоюва мачбол за своя отбор. Това се оказа и ключово, защото в последствалото разиграване хубав сервис се оказа достатъчен, за да може отбора домакин да извоюва срещата и да сложи край при 18:16 на тази феноменална драма.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австралия победи Великобритания при двойките след невероятна драма и се класира на полуфинал Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook