Австралия постигна втора победа на ATP CUP

от в 07:54 на 05.01.2020
Георги Атанасов
Алекс де Минор успя да осъществи още един запомнящ се обрат на ATP Cup. Младокът надви Денис Шаповалов след като отново изоставаше в сетовете както и срещу Александър Зверев. Така Австралия поведе с 2:0 и мача на двойки се обезмисли.

Младоците изиграха равностоен първи сет, в който представителят на Канада имаше цели седем шанса за пробив, но не успя да реализира нито един от тях и логичното се случи - тайбрек. Дългият гейм започна със спечелени точки от сервиращите, но Шаповалов първи се пропука и даде преднина от 1:2 точки за съперника. Канадеца също реализира минипробив и резултата стана 4:4. Алекс де Минор стигна до сетбол без игра, Денис Шаповалов направи двойна грешка и резултата стана 5:6 в полза на австралиеца. Сервирайки за сета, Алеск обаче направи непредизвикана грешка и резултата отново бе изравнен - 6:6. След страхотно разиграване и нов минипробив, Шаповалов се сдоби със сетбол при резултат 7:6, а след това безпроблемно затвори и сета - 7:6(8:6).



Вторият сет започна с разменени пробиви. Световният номер 15 първи успя да пробие сервиса на съперника, но представителя на домакините отговори с ри-брейк. Последваха няколко спокойни гейма в които сервиращите доминираха. Отново обаче беше ред пробивите да излязат на преден план. За втори път в сета, Шаповалов излезе напред с пробив аванс, но световният номер 18 пак отговори с ри-брейк за 4:3 гейма в полза на Канада. Нещо повече, Алекс направи още един пробив и застана на свой сервис за спечелването на сета. Последва гейм с много обрати в който Шаповалов получи цели три шанса да направи ри-брейк, но не успя и сета отиде в сметката на Австралия - 4:6



След обрата във вторият сет, австралиеца започна да играе още по - добре като подпечата победата си с още два пробива за 0:1 и 1:4 гейма и така се стигна до крайният резултат 7:6(8:6) 4:6 2:6. Отбора на Австралия записа втора победа в групата и уверено гледа към следващата фаза на турнира.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австралия постигна втора победа на ATP CUP Георги Атанасов

Коментари





Следвайте ни в Facebook