Австриец спря Адриан Андреев на 1/8-финалите в Яш!

от в 12:28 на 14.07.2021
Диана Андреева

Адриан Андреев не успя да продължи убедителното си представяне на турнира р Яш и отстъпи на Лукаш Мидлер. Загубата на третата ни ракета дойне след 7:6(5) 6:1, като с това Мидлер заличи надеждите на Андреев за класиране на 1/4-финала в Румъния. Точно 90 минути бяха нужни на австриеца, за да се справи с Ади и с това да си осигури сблъсък с Хернан Казанова и Милян Зекич. 

20-годишният софиянец заработи 8 точки за световната ранглиста и с това от следващата седмица ще се изкачи с 6 позиции и ще достигне нов връх в своята кариера, заемайки 332-то място. По-късно днес осмият поставен в надпреварата Димитър Кузманов ще излезе за своя втори мач от Чалънджър надпреварата, а от другата страна на мрежата ще бъде местният тийнейджър Николас Давид Йонел. 

Мачът беше равностоен през първите минути, а на моменти Андреев дори доминираше на корта, благодариние на впечатляващите си отигрвания. В заключителните геймове на сета обаче напрежението оказа своето влияние и принуди Ади да допусне няколко непредизвикани грешки, които се оказаха фатални в тайбрека и бяха причината българинът да предаде първата част. От там насетне Мидлер изцяло пое инициативата и без никакви колебания затвори срещата в своя полза. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Австриец спря Адриан Андреев на 1/8-финалите в Яш! Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook